Sunday, April 17, 2016

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ


Γέμισε Ελλάδα το κυβερνείο της Βοστώνης στη γιορτή της παράδοσης των επιχρυσωμένων στεφανιών ελιάς για τους νικητές του Μαραθωνίου. Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι ο δεύτερος σύγχρονος μαραθώνιος του κόσμου, μετά την Αθήνα το 1896. Στην αίθουσα που έγινε η εκδήλωση ήταν πολύς κόσμος. Ο πρώην Κυβερνήτης Μιχάλης Δουκάκης,  πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και απλοί άνθρωποι. Την γιορτή οργάνωσε το Γενικό μας Προξενείο και η Γενική Πρόξενος κ. Ιφιγένεια Καναρά και η Ελληνο-Αμερικάνικη οργάνωση Άλφα-Ωμέγα και σε συνεργασία με το Κυβερνείο.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Dan Roche από το CBS.
 
 
            Οι Καρυάτιδες από το Λύκειο Ελληνίδων Βοστώνης με τα επιχρυσωμένα στεφάνια από  ελιές του Μαραθώνα. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο νικητής του Μαραθωνίου της Βοστώνης το12014 Meb Keflezighi ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της΅Αθήνας το 2004 ήρθε δεύτερος στην κλασική διαδρομή. Εκεί ήταν και  η Becca Pizzi η Μαραθωνοδρόμος η οποία πριν δυο μήνες έτρεξε και τερμάτισε σε 7 Μαραθωνίους, σε επτά ημέρες σε επτά Ηπείρους. Εκεί και η πρήτη γυναίκα που έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης Roberta Bobbi Gibb.
 Η Gibb άνοιξε την πόρτα σε πολλές γυναίκες   να συμμετάσχουν.
Τη Δευτέρα 14 χιλιάδες γυναίκες θα πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Ήταν και ο Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του Στυλιανού Κυριακίδη που νίκησε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 και ήταν αυτός που έβαλε τα θεμέλια ώστε ο Μαραθώνιος της Βοστώνης πέρα από ένα αθλητικό γεγονός είναι και ανθρωπιστικό. Τότε, ο Στυλιανός Κυριακίδης τόσο το βραβείο όσο και τα χρήματα που μάζεψε, τα πήρε στην Ελλάδα και βοήθησε το δυστυχισμένο λαό που υπέφερε από τους Γερμανούς και από τον εμφύλιο πόλεμο.
Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης έχει 110 χρόνια ζωής και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος αφού η συμμετοχή είναι μεγάλη αλλά και ο τρόπος που γίνεται. Είναι και μια άλλη μερίδα απλών ανθρώπων που θα τρέξουν έτσι απλά για τον αθλητισμό, και την ευγενή άμυλα, για να τερματίσουν, για κάποιο λόγο ανθρωπιάς!
Παράδειγμα οι 10 νοσοκόμες του Γενικού Νοσοκομείου Βοστώνης που εδώ κι ένα χρόνο προετοιμάζονται με προπόνηση αλλά και μαζεύοντας χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο και να διαφημίσουν και να παροτρύνουν τον κόσμο ότι πρέπει να ενδιαφερθούμε για την υγεία και τον συνάνθρωπο.

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα μετά τις γιαγιές τη Λέσβου διδάσκει πολιτισμό και ανθρωπιά!!!
 
 
 
                          Οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης:  Στο μέσον η Γενική Πρόξενος κ. Ιφιγένεια Καναρά.
 
 


 

3 comments:

  1. Μπράβο στην Βοστώνη, μπράβο σε όλους σας,
    Η Ελλάδα είναι Ιδέα η οποία ζει στην Αθανασία, αυτή την ιδέα, αυτό τον πολιτισμό τιμούν οι παρόντες μα και ολόκληρη η οικουμένη...

    Κάνουν ένα τεράστιο πήδημα από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα αποφεύγοντας τα 2000 και χρόνια της Ρωμαιοβυζαντινής αυτοκρατορίας, η οποία δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα εκτός την εισαγωγή της λέξης αμαρτία, την οποία εκμεταλεύονται μέχρι σήμερα.

    χαιρετισμούς φίλε Γιώργη
    Γαβριήλ

    ReplyDelete
  2. ...και του χρόνου, με υγεία!

    Καλό Πάσχα,

    Υιώτα
    "αστοριανή"

    ΝΥ

    ReplyDelete
  3. Πριν κάποια χρόνια, όταν τα παιδιά μου σπούδασαν στη Βοστώνη, έτυχε να παρακολουθήσω μέρος ενός Μαραθωνίου αυτής της πόλης.
    Είναι ευτυχώς από τα λίγα που έχουν απομείνει για να μας κάνουν περήφανους σαν Έλληνες.
    Γι' αυτό ας το ζούμε!

    ReplyDelete